full screen background image
 
Zoeken...
Winter wonderland in steden

Winter wonderland in steden

Geschreven door: B.Canfijn
Tags: Stedentrips, kerstmarkten, kerst stedentrip

Winter wonderland in steden

Stedentrips zijn in. Veel mensen kiezen naast hun normale vakantie voor een uitstapje naar een grote stad. Maar welke steden zijn er nu aantrekkelijk gedurende de kille en koude wintermaanden. Hieronder een aantal toppers onder de steden om in de wintermaanden te bezoeken.

Wie van kerstmarkten houdt, moet zeker een keer in Salzburg(Oostenrijk) geweest zijn. Gedurende de wintermaanden is deze stad één groot winterwonderland, waar de straten gevuld worden met een eindeloze kerstmarkt. Wie romantisch op reis wil, kan terecht in Tallin (Estland). Hier is de kans op sneeuw erg groot en de gehele stad straalt gedurende de wintermaanden romantiek uit.

Voor spektakel moet je aan het einde van de winter in Boedapest (Hongarije) zijn. Hier vindt in maart het Mohacs Carnival plaats. Bij dit winter festival wordt door honderden dansers en artiesten letterlijk vaarwel gezegd tegen de winter. De uiteindelijke apotheose wordt gevormd door de verbranding van de winter.

Wie wat dichter bij huis wil blijven kan naar Berlijn of Amsterdam gaan. In de Duitse hoofdstad hangt een geweldige kerstsfeer en heeft men veel bezienswaardigheden die ook gedurende de winter goed te bezoeken zijn. In eigen land is Amsterdam een aanrader, omdat de hoofdstad romantisch is en met zijn vele knusse cafés en sfeervolle uitstraling heeft gedurende de winter.

Geplaats op 26/09/2013 20:51