full screen background image
 
Zoeken...
Vakantie dagaanbiedingen populair

Vakantie dagaanbiedingen populair

Geschreven door: B. Canfijn
Tags: vakantie dagaanbieding, vakantieaanbieding

Waarom zijn vakantie dagaanbiedingen zo populair?

 

Hoe komt het toch dat mensen zo massaal een vakantie of overnachting boeken via een dagaanbieding? Eigenlijk is de populariteit van deze dagaanbiedingen goed te verklaren. Doordat je zelf kunt bepalen welke prijs je wilt betalen voor een reis, kunnen mensen hun eigen grens bepalen, aan de hand van hun financiële middelen. Daarnaast is de hoge korting, die vaak bij een dagaanbieding hoort erg verleidelijk voor mensen. Maar is een vakantie boeken via een dagaanbieding nu echt zo goedkoop?

De reizen die worden aangeboden zijn hebben vaak een aantal kenmerken. De aanbieder weet dat de vertrekdatum geen gewilde datum is, waardoor de reis misschien niet wordt verkocht. Vaak gaat het om aanbiedingen waarbij de aanbieder veel plekken of stoelen heeft ingekocht en wil voorkomen met lege stoelen te blijven zitten. Natuurlijk is dat nog steeds geen probleem, want als je zo goedkoop op reis kunt, is dat ook prima. De dagaanbiedingen zorgen gewoon voor extra aandacht voor de aanbieders.

Toch is de populariteit niet altijd gegrond. Terwijl de dagaanbiedingen een bepaalde prijs weergeven, die in eerste instantie erg aantrekkelijk lijkt, is het de moeite waard om eens te kijken naar de werkelijke prijzen. De prijzen van de dagaanbiedingen zijn vaak lager dan de normale prijs, maar hebben ook vaak toegevoegde onderdelen. Deze extra`s, zoals ontbijt of diner, laten de prijs oplopen. Wie op de website van de aanbieder zelf kijkt, zou wel eens een goedkopere prijs kunnen krijgen als men alleen een kamer boekt, zonder de extra`s.

De dagaanbiedingen zijn populair geworden, omdat de consument meteen het gevoel heeft van mogelijkheden. Hoewel je zeker een goedkope reis of verblijf kunt regelen, is het verstandig om eerst de voorwaarden en data te bekijken. Daarnaast werkt het bieden of deelnemen aan dagacties erg verslavend, met als gevolg dat mensen iets kopen, maar en nooit gebruik van zullen maken.

 

Geplaats op 15/04/2013 14:17