full screen background image
 
Zoeken...
Het groene Turkije aan de Zwarte Zee

Het groene Turkije aan de Zwarte Zee

Geschreven door: M. Hegeman
Tags: turkije, vakantie turkije, puur turkije

Het groene Turkije aan de Zwarte Zee

Jaarlijks trekken duizenden toeristen naar Turkije om te genieten van de stranden ronde de Middellandse zee. Daar zijn de bekende badplaatsen en hotels waar de toeristen worden vermaakt en tal van mogelijkheden tot activiteiten hebben. Het gedeelte van Turkije aan de Zwarte zee wordt veel minder bezocht, maar is daardoor niet minder mooi.

Puur Turkije
Aan de zwarte zee is er geen sprake van massatoerisme en daar leent de omgeving zich dan ook niet voor. De bevolking in dit gedeelte van Turkije is vooral nog traditioneel, maar erg gastvrij. Hun dagelijkse werkzaamheden zijn vaak gericht op de visserij en in de kleine dorpjes, langs de kust van de Zwarte zee, kan men genieten van de authentieke cultuur van de Turken. De plaats Safranbolu beschikt over vele oude, in kenmerkende vierkante stijl, gebouwde huizen met fraaie houtsnijwerken in de plafonds.

Natuurlijk Turkije
In dit gedeelte van Turkije krijg je bij aankomst een regenjas uitgereikt en dat is niet voor niets. Het regent er 150 dagen per jaar, maar dat zorgt er wel voor dat dit gedeelte enorm groen is. Het landschap langs de Zwarte zee is adembenemend en voor de avontuurlijke reiziger en natuurliefhebber een prachtig reisdoel. De vele bossen en heuvels en de vele vergezichten over de Zwarte zee maken het een leuk gebied om te ontdekken. De wegen zijn er niet altijd even goed, maar begaanbaar met een goed voertuig.

Geen vakantiebestemming voor de zonaanbidders, maar als je voor cultuur en natuur wilt gaan, dan vormt deze regio in Turkije een mooie bestemming.

Geplaats op 16/07/2013 09:51