full screen background image
 
Zoeken...
Bezoek historisch Kreta

Bezoek historisch Kreta

Geschreven door: B.Canfijn
Tags: Kreta, historisch Kreta, vakantie Kreta

Bezoek historisch Kreta

Kreta is al jarenlang een bekende bestemming voor vakantiegangers. Vooral zon, zee en strand vormen een ware trekpleister. Maar Kreta heeft veel meer dan alleen maar mooie stranden en een bruisend uitgaansleven. Het Eiland staat bol van de historische bezienswaardigheden uit vervlogen tijden, waardoor het eiland Kreta de reiziger meeneemt op een reis door de oudheid. 

De Minoïsche invloeden

Op Kreta vindt men nog veel overblijfselen van de diverse volkeren die een tijdlang over Kreta hebben geregeerd. De Minoïsche beschaving is daar misschien wel de meest belangrijke van. Men vindt op het eiland nog vele paleizen, zoals dat van Knossos en Phaetos, maar ook nog de oude begraafplaatsen uit die tijd.

De Turkse, Byzantijnse en Venetiaanse invloeden

Deze volkeren hebben hun stempel achtergelaten in de vele gebouwen en haven op het eiland. Voor de plaatsen Chania en Rethymnon hebben nog veel authentieke gebouwen uit deze periodes.

De romeinen

Ook de invloeden van de machtige Romeinen zijn nog zichtbaar. In Aptera kan men de restanten uit deze periode, zoals waterreservoirs, vergaderzalen en theaters aanschouwen. Kreta is hiermee niet alleen een bestemming voor de zonaanbidders, maar ook voor de toerist die zich wil verdiepen in de oudheid.

Geplaats op 06/06/2013 13:12