full screen background image
 
Zoeken...
Besparen op je vakantie

Besparen op je vakantie

Geschreven door: M. Hegeman
Tags: besparen vakantie, vakantie besparen

Besparen op je vakantie

Zodra we op vakantie gaan, moeten we genieten. Maar om te genieten moet je ook vaak je portemonnee trekken. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om te besparen op en tijdens je vakantie. Hieronder een aantal opties.


Overnachten
Wie weet de beste restaurants en de goedkoopste uitgaansgelegenheden van een land of stad? De bewoners natuurlijk. Mensen die dagelijks in een stad verblijven, weten als geen ander de plekjes waar je goedkoop kunt eten of waar je en gezellige avond kunt hebben voor weinig geld. Vraag de locals de beste plaatsen om te gaan eten of een drankje te nemen. De prijzen zijn op deze plaatsen vaak lager dan op de toeristische plekken.

Volg de bevolking
Overnachten in grote steden is vaak prijzig, zeker als een hotel zich in het centrum bevindt. Goedkopere locaties vindt men vaak aan de rand van de stad of iets buiten de stad. Gebruik het openbaar vervoer om af te reizen naar de stad. In veel steden kun je een kortingskaart kopen om te reizen met het openbaar vervoer. Wie de taxi neemt, doet er verstandig aan om een prijsafspraak te maken. Daarnaast hebben de meeste steden jeugdherbergen, maar soms ook andere organisaties waar je een kamer of appartement kunt huren tegen lagere tarieven dan de hotels vragen.

De reis zelf
Laat je vooraf goed informeren en bekijk je opties. Direct boeken bij een operator is vaak aantrekkelijk, maar in sommige gevallen ook duurder dan wanneer je een vlucht en een hotel los boekt. Het is de moeite waard om het internet af te speuren om te zien op welke dagen de vluchten goedkoper zijn en welke verblijfsplaatsen een gereduceerde prijs per nacht rekenen. Het kan veel geld schelen, maar je moet er wel even naar op zoek.

Geplaats op 05/09/2013 13:03